Rutes de senderisme i ciclisme al Delta de l’Ebre: paisatges impressionants

jul. 2023

Practicar senderisme i ciclisme al Delta de l’Ebre és ideal per als amants dels bells paisatges i la vida a l’aire lliure. Situat a 190 km de Barcelona, al Delta trobaràs platges paradisíaques i nombroses espècies de flora i fauna. Aquest indret és un parc natural catalogat per la UNESCO, que ha estat preservat pels seus habitants i turistes per a conservar la seva riquesa i diversitat. Creu-nos: l’has de visitar, almenys, una vegada a la vida.

Descobreix el Parc Natural del Delta de l’Ebre

El Delta de l’Ebre està situat a la província de Tarragona, a Catalunya, Espanya. Està format per 4 comarques: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre.

Des de l’any 4000 a. C., el Delta de l’Ebre ha anat canviant, formant-se per sediments fluvials fins a convertir-se en el que és avui. Actualment ocupa una superfície de 320 km² i és la terra més humida del Mediterrani.

A més de ser reconegut per la UNESCO, el Delta de l’Ebre va ser reconegut el 27 de setembre de 2016 per l’associació internacional Global Green Destinations com una de les 100 millors destinacions turístiques verdes. Per tant, aquesta regió és perfecta si vols gaudir d’unes vacances increïbles en un indret únic!

Els diferents paisatges

Platges: Les platges del Delta de l’Ebre són interminables, platges de sorra fina que et permetran gaudir del teu moment de connexió amb la mar sense que ningú et molesti. De fet, fins i tot en les èpoques més concorregudes de l’any, les platges són tan extenses que podràs gaudir del seu bany amb total tranquil·litat.

Descobreix-les aquí!

Llacunes: La llacuna de la Tancada és un espai natural ideal per a l’observació d’ocells. Per això disposa de 3 miradors: Mirador de La Tancada, Observatori de La Tancada i Mirador de La Tancada (Raimundo). Aquest últim és accessible tant a peu com amb bicicleta, perfecte per a practicar senderisme i ciclisme al Delta de l’Ebre.

Arrossars: Els arrossars s’han convertit en part indispensable del paisatge del Delta de l’Ebre. De fet, anuncien les estacions per la forma en què canvia el seu aspecte segons l’estació. A l’hivern no hi ha arròs, la terra està marró, a la primavera la terra està inundada d’aigua, a l’estiu els arrossars estan verds i, finalment, a la tardor estan grocs/taronges, llestos per a ser collits.

Dunes: La peculiaritat de les dunes al Delta de l’Ebre és que hi ha dos tipus. Estan les dunes fixes, que inclouen vegetació, però també estan les dunes mòbils, que es mouen segons el temps i el vent. Així que cada visita al Delta de l’Ebre serà diferent i plena de sorpreses.

Algunes espècies animals emblemàtiques

Al Delta de l’Ebre s’han albirat més de 350 espècies d’ocells, enfront de les gairebé 600 de tota Europa! Aquesta és la raó per la qual el Parc Natural està reconegut com a zona ZEPA des de 1987. Una ZEPA és una zona de protecció i conservació d’ocells a la Unió Europea.

Flamencs: El Delta de l’Ebre és el millor lloc de Catalunya per veure flamencs roses, ja que és l’únic lloc on nien. L’alba i el capvespre són els moments del dia més propicis per veure’ls. Solen trobar-se a les llacunes, per la qual cosa podràs gaudir de l’espectacle des dels miradors.

Garseta comú: Aquesta espècie es troba principalment en aigües poc profundes i humides, per la qual cosa les llacunes del Delta de l’Ebre són perfectes per a ella. Té el pic negre, el plomatge blanc, les potes negres i els dits grocs.

En la següent part de l’article, et donarem rutes per veure aquestes espècies mentre fas senderisme o ciclisme al Delta de l’Ebre.

Les millors rutes de senderisme i ciclisme al Delta de l’Ebre

Ruta 1

Wikiloc | Ruta VUELTA POR EL DELTA DEL EBRO

Aquesta ruta, etiquetada com a fàcil, et permetrà practicar senderisme i ciclisme al Delta de l’Ebre i gaudir de tot el que aquesta regió pot oferir-te. De fet, aquesta ruta et portarà per tots els llocs emblemàtics com els miradors panoràmics de les llacunes i la magnífica platja del Trabucador. La distància a recórrer és de 44,75 km. Per a gaudir al màxim del senderisme o del cicloturisme al Delta de l’Ebre, no oblidis hidratar-te durant tot el dia i prendre’t el teu temps per descansar i menjar.

Ruta 2

Wikiloc | Ruta Illa de Buda, riu de Migjorn i l’Alfacada des de Sant Jaume d’Enveja per via verda (Delta de l’Ebre)

Aquesta ruta és més curta (29,67 km) que l’anterior i també és fàcil. Et portarà pel llarg del riu fins a la platja d’Alfacada. Aquesta ruta també et permetrà fer senderisme i ciclisme al Delta de l’Ebre, encara que amb ella podràs visitar coses noves. Passaràs per la Granja Mustino, el Mas de la Comandata, la Panoràmica del riu Ebre i el Mirador d’Alfacada.

Ruta 3

Wikiloc | Ruta Circular Delta de l’Ebre Hemidelta Nord 2015-09-05

Finalment, aquesta senzilla ruta de 37 km et permetrà conèixer el nord del Delta de l’Ebre en només 3 hores i 15 minuts amb bicicleta. Passaràs pel pont del Passador, descobriràs els Niu metralladores, el Port, el Muntell dels Verges, el Mirador Far Buda, el Observatori Garxal, la Platja Riumar i la Platja Tallat.

Aquestes tres rutes són completes i et permetran conèixer l’essència de la comarca fent senderisme i ciclisme al Delta de l’Ebre. A què esperes? La naturalesa d’aquest espai de pau és exuberant, impressionant i paradisíaca, només faltes tu. Per a aprofitar al màxim la teva estada, t’aconsellem que et quedis almenys 2 dies.

Si ho desitges, pots allotjar-te a l’Hotel Rull perquè la teva estada sigui encara més màgica.

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per a més informació.

¡No te quedes sin tusvacacionesde verano!

Reserva ahora en nuestra web y aprovecha los mejores precios para vivir una escapada perfecta en un entorno único 🏖

Reservar ahora

You have Successfully Subscribed!