Les millors platges del Delta de l’Ebre: sorra, aigua i sol

juny 2023

El Delta de l’Ebre és puresa, bellesa, flora, fauna, calma, diversió… El Delta és, en definitiva, vida. I, dintre aquesta vida, s’hi troben algunes de les platges més espectaculars del territori. I és que el Delta de l’Ebre és un paradís costaner que enamora a tots aquells i aquelles que tenen la sort de visitar-lo. Vols descobrir les millors platges del Delta de l’Ebre? Segueix llegint!

Platges del Delta de l’Ebre

Les platges del Delta tenen tot el que busques per viure uns dies únics i màgics amb els teus. Amb quilòmetres de sorra dorada banyada per aigua cristal·lina, el Delta de l’Ebre et brinda un escenari idíl·lic per gaudir del sol i la mar.

Aquestes s’estenen per tot el sud de la costa catalana, oferint opcions per a tots els gustos. Ja busquis un lloc tranquil i apartat o una platja animada i plena de moviment, el Delta té ofertes per a tothom.

I és que el seu entorn natural fa que les platges del Delta de l’Ebre siguin realment especials: dunes, fauna, vegetació, llacunes, miradors… La biodiversitat i entorn de la zona és increïble!

A més, aquestes platges ofereixen una gran amplia gama d’activitats per gaudir de l’estiu al màxim: des d’esports aquàtics com el kitesurf i windsurf fins passejos en barca pels canals del Delta. Les formes d’explorar el meravellós entorn de la zona són infinites.

Descobreix les millors platges del Delta de l’Ebre a continuació! 🏖

Platja de la Punta del Fangar

📍 Deltebre

Una de les platges per excel·lència del Delta de l’Ebre. I és que aquesta platja… és especial. D’aspecte desèrtic, amb dunes mòbils molt ben conservades, la platja de la Punta del Fangar és una reserva natural on habiten nombroses espècies d’avifauna.

Aquesta platja té una longitud de 7 km, per tant, les seves dimensions són ideals per gaudir d’una mica de calma durant els mesos d’estiu. En aquesta platja, s’hi troba un mirador i un far i, a la badia, vivers de marisc.

Per arribar al Far del Fangar, també conegut com La Faroleta, cal anar caminant, vorejant la platja. Aquest Far destaca per la seva gran mida i per ser l’única edificació enmig d’aquesta zona desèrtica. Per tant, és l’única zona del Fangar on hi ha una mica d’ombra!

Platja de la Marquesa

📍 Deltebre

La platja de la Marquesa, també envoltada per dunes, està situada al sud de la península del Fangar. La seva longitud és força més reduïda, d’1 km aproximadament.

La seva sorra dorada i les aigües tranquil·les que la caracteritzen la converteixen en una platja còmoda i agradable per a tots els públics.

La platja de la Marquesa és el lloc ideal per relaxar-se, gaudir d’un bon arròs deltaic i practicar, si et ve de gust, nudisme.

Platja de Xelín

📍 Ametlla de Mar

Una de les platges més idíl·liques de les Terres de l’Ebre. I és que la platja de Xelín es caracteritza per unes increïbles aigües cristal·lines i fresques, rodejades de vegetació i vida. La platja és de pedres i roques i està situada entre l’Ametlla de Mar i la urbanització de les Tres Cales.

El seu fons marí rocós replet de posidònia fa que sigui la platja ideal per practicar snorkel, activitat que farà que els més petits (o no tan petits) passin un dia divertidíssim sota l’aigua fresca de l’Ametlla de Mar.

Això sí, cal tenir en compte que l’aigua cobreix de seguida. Si has de visitar-la amb nens petits, cal anar ben en compte!

Platja de Riumar

📍 Deltebre

La platja de Riumar, de sorra fina, està considerada un dels espais naturals més representatius del Delta, ja que està envoltada de dunes i llacunes. A més, la platja fa uns 4 km de longitud, fet que fa que no sigui molt concorreguda i que no hi hagi gaires aglomeracions.

Aquesta platja disposa d’un passeig marítim amb zona d’aparcament i dutxes. A més, s’hi troba un punt de la Creu Roja i diversos bars, així com establiments on poder llogar equips per practicar esports aquàtics.

La platja de Riumar es caracteritza per l’escassa profunditat de les seves aigües, per això és ideal per a famílies, surfistes, etc. A més, s’hi troben diverses passarel·les de fusta que travessen algunes dunes naturals.

Platja de Migjorn

📍 Sant Jaume d’Enveja

Aquesta platja, ben coneguda al Delta de l’Ebre, està situada a prop de la desembocadura de l’Ebre. Es caracteritza per la baixa massificació, per això és ideal per relaxar-se i gaudir d’un dia de calma i vida. Els seus 2 km de longitud permeten que tothom pugui gaudir d’una zona d’intimitat i tranquil·litat.

La platja de Migjorn es troba al costat de la Llacuna de l’Alfacada i del mirador de Migjorn, el més alt de tot el Delta. Les vistes que ens ofereix són espectaculars! De fet, si matinem una mica, veurem una albada increïblement bonica.

Platja del Trabucador

📍 La Ràpita  

La platja del Trabucador és un imprescindible del Delta. Es caracteritza per ser una platja de sorra, salvatge, amb aigua a ambdues bandes (a mar oberta i a mar de badia). Les aigües de la badia són perfectes per practicar kitesurf o windsurf i, també, és clar, per què els més petits gaudeixin d’un dia divertit i refrescant en una platja segura i agradable.

També, és habitual trobar la presència de diverses aus, com el flamenc, un dels ocells més bonics i característics de la zona.

A més, la platja del Trabucador, en concret el moll de la Barra del Trabucador, és el lloc perfecte per veure els millors capvespres de la zona. I és que aquest moll té una passarel·la de fusta artificial que entra cap a la badia i que permet veure noves perspectives del paisatge i, per suposat, realitzar unes fotos espectaculars!

Badia dels Alfacs Delta del Ebre

Pont de l’Àlia

📍 El Perelló    

Una de les cales més boniques del Delta, les pedres i còdols de la qual li atorguen una essència salvatge i ben natural. Tot i ser una platja estreta, d’uns 15 m d’ample i 115 de llarg, és perfecta per descansar i gaudir d’un atractiu únic!

Al estar apartada del nucli urbà, és una cala força tranquil·la, generalment. A més, les seves aigües cristal·lines i tranquil·les fan que sigui molt apreciada pels submarinistes i per tots aquells i aquelles que practiquen snorkel. La seva riquesa marina també és molt apreciada!

Gaudeix de les platges del Delta de l’Ebre

Amb tantes platges i cales per escollir, segur que ja n’has vist alguna que vols visitar sí o sí, oi? ♥ Deixa’t enamorar pel Delta i gaudeix dels dies de desconnexió i calma que et mereixes. Escolta el teu cos i viu amb els cinc sentits una experiència increïble al sud de Catalunya, al Delta de l’Ebre.

I, clar, després d’un dia ple d’emocions i moviment… Les habitacions del nostre hotel són el que necessites per relaxar-te i gaudir d’una estada agradable, tranquil·la i íntima.

Visita les platges del Delta de l’Ebre i allotja’t amb la comoditat i benestar del nostre hotel!