El Delta de l’Ebre: un paradís natural per descobrir a Espanya

juny 2023

Espanya és reconeguda a nivell mundial per la seva cultura, les seves platges, la seva gastronomia, el seu encant… Però, la veritat, pocs són conscients dels seus tresors naturals ocults. Un d’aquests és el Delta de l’Ebre, un paradís natural que val la pena visitar i conèixer.

Delta de l’Ebre

Situat a la desembocadura del riu Ebre, a la província de Tarragona, el Delta de l’Ebre és el segon delta més gran del Mediterrani. Aquest és la llar d’una increïble diversitat biològica i una parada vital per als ocells migradors que registren Europa. És un ecosistema únic que ha estat declarat Parc Natural i Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Increïble, no creus?

Una de les seves característiques més distintives són els seus extensos camps d’arròs. I és que el Delta de l’Ebre compta amb les condicions d’humitat, fertilitat i riquesa ideals per al seu cultiu. De fet, passejant pel Delta poden apreciar-se infinits camps d’arròs que, la veritat, atreuen totes les mirades.

Fauna i flora

El Delta de l’Ebre és conegut per albergar una gran i àmplia varietat d’espècies de flora i fauna, convertint-lo així en un paradís pels amants de la vida silvestre i l’observació d’ocells. El seu ecosistema és únic i d’importància internacional. Així que, ja saps, continua llegint per descobrir-ho!

Fauna


L’avifauna del Delta
és reconeguda a nivell internacional, ja que aquesta zona es coneix per ser un espai de total interès per a colònies de cria, ocells marins i per al pas d’ocells migradors hivernants.

De fet, són més de 300 les espècies d’ocells que han estat registrades a la zona, incloent-hi flamencs, garses, àguiles pescadores, etc. I és que, durant l’hivern, el Delta es converteix en un refugi per a molts ocells aquàtics que fugen del fred del Nord d’Europa.

Algunes de les espècies de més interès són, entre altres, l’ànec cullera, l’ànec real, el pot blanc, l’arpella, el martinet ros, etc. Infinitat d’ocells són les que visiten el Delta de l’Ebre!

avifauna-delta-del-ebro

Pel que fa els peixos, a l’haver zones amb diferents graus de salinitat, són moltes les espècies que poden trobar-se al Delta. La seva diversitat aquàtica és impressionant.

Algunes de les espècies més comunes són els mugílids, ciprínids, serrànids, etc. També, les anguiles, les corbines, els rogers… I, com no, una estrella del Delta: el seu marisc. Aquest contribueix a la riquesa de l’ecosistema aquàtic.

Flora

Per les seves increïbles característiques, la vegetació del Delta és única a la zona.

Destaquen més de 500 espècies diferents, on predominen les jonqueres, els eucaliptus i els lligaboscs del riu.

De fet, una de les zones més característiques són les llacunes envoltades de joncs, salobrars i boscos de ribera.

Però… Què són els salobrars? Són zones amb plantes molt ben adaptades a la sal, a causa de la seva proximitat a la mar. Algunes de les plantes més comunes són el barró, la ‘lecheruela’ i els ‘tarajes’, amb flors rosàcies.

ArròsI, per descomptat, no podem no esmentar l’arròs, el cereal estrella de la zona. La seva producció ocupa grans extensions de terreny deltaic, en concret, més de 21.000 hectàrees. Si visites la zona, no pots marxar sense provar-lo  De ben segur que et caurà la bava!

El seu cicle comença al novembre, quan es tanca el pas de l’aigua i comença la dessecació dels camps. És llavors quan, a l’hivern, arriben nombrosos ànecs, fotges, gavines, etc. per a alimentar-se. En el quart mes de l’any, s’inunden els arrossars fins a deixar un magnífic espill a la plana. És hora de sembrar els camps. Dos mesos després, els arrossars ja han crescut i estan plens de verd i vida. Per acabar, al setembre per fi comença la collita. Ens acomiadem dels ocells d’estiu i comencen a arribar els hivernants.

PlatgesSegur que has sentit parlar de les platges del Delta.

I és que les seves platges formen part del magnífic patrimoni natural del Parc Natural del Delta de l’Ebre. La costa de l’Ebre té una màgia especial, un encant únic. Els seus paisatges són molt diversos, estan replets de biodiversitat, es respira un aire pur…

Així que, si busques platges ideals per poder passar uns dies de desconnexió, el Delta de l’Ebre és el teu lloc.Platja de Riumar (Deltebre)Aquesta platja és considerada un dels espais naturals més representatius del Delta. I és que les seves aigües tranquil·les i poc profundes la converteixen en una platja molt singular i aclamada (sobretot, per visitar en família). A més, es caracteritza per les seves llargues passarel·les de fusta que travessen algunes dunes naturals.Platja de la Marquesa (Deltebre)Els increïbles paisatges que proporciona aquesta platja són un dels seus punts forts. Es tracta d’una platja àmplia, tranquil·la, acompanyada de petites dunes naturals… Vaja, espectacular! Una platja que cal visitar, sense dubte.Platja de Migjorn (Sant Jaume d’Enveja)Situada a la desembocadura de l’Ebre, enfront de l’illa de Buda, la platja de Migjorn es caracteritza per la seva baixa massificació i la seva llarga extensió de sorra on poder relaxar-te. A més, abans d’arribar a ella es troba el mirador del Migjorn, des d’on hi ha unes vistes increïbles de la llacuna de l’Alfacada, de l’illa de Buda i de la meravellosa avifauna de la zona.Platja del Trabucador (La Rápita)Qui no ha visitat alguna vegada la platja del Trabucador? Sens dubte, és una de les més representatives del Delta de l’Ebre. Aquesta és una platja salvatge que permet el bany a dues mars, en mar oberta i en la mar de la badia. Les aigües de dins de la badia són ideals per realitzar kitesurf o windsurf, ja que són de poca profunditat. També, clar, són ideals per als més petits. A més, les seves postes de sol són… indescriptibles!Visita el Delta de l’Ebre, el millor paradís natural de la zonaT’animes a visitar la zona humida més gran de Catalunya? El Delta de l’Ebre t’espera amb infinites activitats per gaudir d’uns dies únics envoltat de fauna, flora, gastronomia i molt més!

Deixa’t enamorar pel Delta i allunya’t de les obligacions. Escolta’t i pren-te un respir. Comença a viure amb els cinc sentits ♥ Descobreix tot el que el Delta té per a tu!

¡No te quedes sin tusvacacionesde verano!

Reserva ahora en nuestra web y aprovecha los mejores precios para vivir una escapada perfecta en un entorno único 🏖

Reservar ahora

You have Successfully Subscribed!