Què visitar al Delta de l’Ebre?

febr. 2023

Planeges visitar el Delta de l’Ebre? No saps què visitar? Indaga sobre els llocs amb més encant de la zona, on podràs experimentar tots els teus sentits i desconnectar en un entorn natural i tranquil. Endinsa’t en la naturalesa i sent la bellesa del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Per a això avui t’expliquem les nostres recomanacions per a visitar els llocs amb més encant del Delta de l’Ebre.

Trabucador

La platja del Trabucador, per a nosaltres, és sense lloc a dubte la més emblemàtica del territori, amb una longitud de 6,5 quilòmetres. La seva característica barra de sorra és el que ens permet gaudir de la mar a banda i banda, separant així la mar oberta i la Badia dels Alfacs. En els últims anys ha sofert greus inundacions a causa de diversos temporals, per això s’han vist en l’obligació de reforçar els trams afectats.

Abans de visitar la zona, cal tenir en compte la nova normativa implantada en 2021 per a preservar la zona, limitant l’entrada, amb una capacitat de 700 vehicles que hauran d’abonar una taxa d’entre 3 i 8 euros entre els mesos de juliol i agost.

Aquesta platja és perfecta per a tots els públics, ja que en ella pots dur a terme diferents activitats.

• Activitats aquàtiques

Si ets amant de les activitats aquàtiques, aquest és el lloc ideal per a realitzar-les. Et recomanem gaudir del paisatge des d’una altra perspectiva practicant kayak, paddle surf, windsurf o kitesurf.

• Posta de sol

Des del Trabucador també podràs contemplar el capvespre des de la seva famosa passarel·la de fusta que et permetrà viure, en primera fila, una experiència única i inoblidable.

Far del Fangar

Un altre dels llocs que no et pots perdre, és el Far del Fangar. Has de tenir en compte que, en arribar a l’altura de la Platja de la Marquesa, hauràs d’estacionar el teu cotxe al pàrquing més pròxim, ja que a partir d’aquest tram només podràs seguir el recorregut a peu. La longitud de la ruta és d’un total de 8 quilòmetres fins a tornar al punt d’inici, és a dir, ocupa un temps d’aproximadament dues hores. Aquest recorregut et permetrà gaudir d’un fantàstic passeig, al costat de la riba de la mar, on podràs donar-te un bany per a refrescar-te fins a arribar a l’emblemàtic Far del Fangar. Cal dir que és apte per a tots els públics, ja que no té cap dificultat més que la sorra de la platja.

La ruta es pot realitzar en qualsevol època, ja que és un lloc tranquil durant tot l’any. Així que sigui com sigui el període en el qual decideixis venir, podràs percebre la tranquil·litat de la zona i relaxar-te davant el so de les ones de la mar. Et suggerim aprofitar les hores de la sortida o la posta de sol per a viure un moment màgic i excepcional.

Desembocadura de l’Ebre

La principal importància d’aquesta destinació turística és el riu Ebre. És per això que no te’n pots anar sense presenciar la seva desembocadura. Per a apreciar el magnífic paisatge et proposem diferents opcions.

• Mirador del Zigurat

Des d’aquest mirador, situat en Riumar, podràs apreciar les vistes privilegiades de la desembocadura del riu Ebre, així com l’illa de Buda, l’illa de Sant Antoni i el Garxal.

• Excursió amb vaixell pel riu Ebre

Si vols observar en primer pla les meravelloses visites del riu Ebre, no dubtis a contractar una excursió amb vaixell. Aquesta experiència et permetrà navegar pel riu i descobrir racons únics de la zona com és la seva desembocadura. Aquí et deixem l’enllaç per a poder reservar el teu viatge amb vaixell pel riu Ebre.

• Platja del Garxal

Aquesta platja és coneguda com la platja de la desembocadura i et permetrà gaudir de la naturalesa privilegiada de la zona.

L’Encanyissada

L’Encanyissada és la llacuna més gran del Delta de l’Ebre situada entre els municipis de La Ràpita i Amposta. Gràcies als miradors que l’envolten, es poden contemplar els diferents tipus d’ocells que habiten en aquest entorn. Un dels ocells més representatius d’aquest lloc són els flamencs, aquests es deixen veure des de pocs punts de la península i des del Delta de l’Ebre tenim aquest privilegi. Per tant, no dubtis a visitar l’Encanyissada per a poder presenciar aquest tipus d’aus. T’aconsellem que activis els teus cinc sentits per a viure una experiència única i inigualable gaudint de la naturalesa i tot el que li envolta.

Foradada

Si ets més d’aventures i t’agrada el senderisme, la ruta cap a la Foradada a la Serra del Montsià està feta per a tu. Aquesta ens dirigeix al denominat mirador de la Foradada, que com el seu nom indica, és una roca foradada des d’on a través d’ella, tindrem unes privilegiades vistes del Parc Natural del Delta de l’Ebre en la seva màxima esplendor. Existeixen diferents rutes fins a arribar al punt més alt, per la qual cosa, depèn del camí que escullis també variarà la dificultat.

Abans d’anar, és important que sàpigues que hauràs d’estacionar el teu vehicle en el pàrquing del Cocó de Jordi, des d’on podràs començar el recorregut d’uns 12 quilòmetres. No obstant això, nosaltres et recomanem dur a terme aquesta ruta entre setmana, ja que des de fa uns anys es van veure en l’obligació de tancar la sendera que dirigeix fins al pàrquing, en caps de setmana i festius per a evitar l’aglomeració de vehicles en l’estret camí. És per això, que si malgrat això, pretens visitar la Foradada en caps de setmana, hauràs d’aparcar el teu cotxe en un pàrquing més allunyat, la qual cosa allargarà la teva ruta uns 4 quilòmetres.

Tot i això, sigui quina sigui la teva disponibilitat no et pots perdre l’encant d’aquesta sendera cap a la bellesa del Delta de l’Ebre.

Punta de la banya

La Punta de la Banya és una península situada davant del municipi de La Ràpita, que s’uneix al Delta de l’Ebre a través de la barra del Trabucador.

Com des de qualsevol zona del Parc Natural del Delta de l’Ebre, tindràs la possibilitat de conèixer la fauna i la flora de la zona. Presenciar aquest magnífic paratge de tan a prop avivarà els teus sentits.

La millor manera per a gaudir d’aquest paradís és des de La Ràpita. Allí disposaràs de diferents tipus de barques amb les seves respectives tarifes, per poder navegar per la Badia dels Alfacs. Aquest recorregut et permetrà visitar els llocs més significatius del territori.

• Muscleres

Els musclos són un producte molt característic de la zona, per la qual cosa no te’n pots anar sense visitar les muscleres tant a la Badia dels Alfacs com a la Badia del Fangar. En aquestes existeixen restaurants flotants des d’on podràs tastar una degustació de musclos i ostres del terreny.

• Torre de Sant Joan

La Torre de Sant Joan és una edificació construïda durant el mandat del rei Felip II l’any 1576 per a protegir el port dels Alfacs. Actualment, es troba submergida a la mar a poca profunditat i està envoltada dels mítics arrossars del Delta de l’Ebre. El seu entorn fa que es pugui apreciar encara més el seu encant.

• Salines de la Trinitat

Seguint la ruta amb vaixell, és important situar les Salines de la Trinitat. Encara que l’accés està restringit, és convenient que sàpigues que és un punt rellevant de la zona i el seu producte estrella és la Flor de Sal, recol·lectada a partir de tècniques tradicionals.

Ara que ja t’hem explicat els nostres racons preferits, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per a allotjar-te dins la zona. Que millor opció que allotjar-te en el centre del Delta de l’Ebre per a gaudir de la seva bellesa i paratge natural. Des d’Hotel Rull et proporcionarem tota la informació necessària perquè facis de la teva estada una experiència única i inoblidable.

¡OFERTA! 1 nit gratuïta durant els mesos d'estiu

Vols gaudir d’un estiu únic i inoblidable? A l’Hotel Rull t’ho posem molt fàcil: durant els mesos de juliol i agost, queda’t 4 nits i paga’n només 3!

Reservar ara

You have Successfully Subscribed!