El delta de l’Ebre i el seu Parc Natural

maig 2019

El Delta de l’Ebre i el seu parc natural, és la major zona humida de Catalunya. Amb una superfície de 320 km2, constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental.

L’equilibri entre la seva riquesa natural i l’explotació per part de l’home no ha estat mai fàcil, per això, l’any 1983, la Generalitat de Catalunya va aprovar la creació del parc, que ocupa les comarques del Montsià (hemidelta dret) i del Baix Ebre (hemidelta esquerre).

A més, de l’hemidelta esquerre, destaquem la població de Deltebre, on trobem la seu del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Així mateix, de les poblacions que en formen part de l’hemidelta dret, destaquem Amposta, que juntament amb les seves pedanies (Balada i Poblenou del Delta), té una major representació d’habitants. El centre d’interpretació de les llacunes del Parc és troba a la Bassa de l’Encanyissada.

Les Terres de l’Ebre són un territori on un dels rius més grans de la península Ibèrica, el riu Ebre, crea el gran Delta i on les muntanyes del Parc Natural dels Ports es troben amb el mar Mediterrani. És un lloc on els humans i la natura conviuen en harmonia.

Lloc de platges netes i quilomètres, camps d’arròs i hàbitat d’ocells, com ara els flamencs i altres espècies migratòries i autòctones. Ric en tradicions i gastronomia, lloc ideal per als viatgers que els agrada la tranquil·litat i el relax en família a la natura.

http://www.gencat.cat/parcs/delta_ebre/

¡OFERTA! 1 nit gratuïta durant els mesos d'estiu

Vols gaudir d’un estiu únic i inoblidable? A l’Hotel Rull t’ho posem molt fàcil: durant els mesos de juliol i agost, queda’t 4 nits i paga’n només 3!

Reservar ara

You have Successfully Subscribed!